Steamboat with classmate at Island BBQ

Heyhooo. Baru habis cuti sem. No more comfy bed, no more pepeluk mama abah. Muahahhaa. Actually dah tulis entry ni before cuti sem pastu terperap je dalam draft. haha. Oh nooo, malasnya nak mula kelas balikkk. Huhu

So last thursday (18/4), bebudak laki kelas aku ajak semua bebudak kelas pergi makan steamboat. Saja saja demi mengeratkan hubungan silaturahim antara rakan kelas katanya. Mula-mula plan nya nak ke Flaming Steamboat tapi dekat flaming ada steamboat je takde grill. Nak ke Seoul Garden pulak a bit pricey sebab kitorang plan nak pergi malam. Survey sana sini last-last we decided to go to Island Bbq Steamboat located at Kg Melayu Subang. Dekat pun dekat kan.
Rombongan ku itu hari
So, janji pukul 7 berkumpul dekat tasik Seksyen 7. Tapi biasalaaa, janji melayu, lagi-lagi tunggu budak laki, hmphsss. Memang setengah jam jugak la tunggu. Kitorang konvoi 6 kereta, satu kereta lagi pergi sendiri. Bila konvoi ramai-ramai tu ada pulak yang tersalah jalan so tunggu pulak yang tu. Memang tindakan yang bijak untuk gerak awal. Berhenti solat dulu dekat Seksyen 9. Sampai dekat Island BBQ around 8.340. First impression is tempat ni memang cantik. Even dalam kampung, ambience dia menarik.

Sampai sampai je tak sempat panas punggung duduk, masing-masing teruss bergerak untuk mengenyangkan perut masing masing. Haha. Memang tak menang tangan lah kan kalau makan steamboat bbq ni. Kena grill sana sini, lagi lagi makan semeja dengan geng gems. Hihi. It was funnn makan ramai-ramai dengan kawan kawan kelas macam ni. Andd i think i eat a lott that night. Selalu makan seoul garden tak sebanyak ni. Maybe sebab portion daging dia sikit sikit kott.
Le classmate.

Bila dah start makan memang masing-masing riuh la. Mintak itu, mintak ini. Seronok tengok semua bergembira. Bila perut pun dah kenyang, apa lagi sesi bergambar lah kitaa. Hihi

Berlengas muka masing masing. Hahahah



Alhamdulillah sebab kitorang ramai, dapat diskaun. Dari harga dia RM21,90 dapat RM20. Okaylah kann. Puas hati la dengan harga tempat ni. Makanan okay apa semua puas hati. Mana gambar makanan? Wahahaha. Time tengah makan terlalu busy nak tangkap gambar :p

Comments

Popular Posts