Happy moment


Hello everyone, semua masih dalam mood raya ke? Hehe. Bak kata kebanyakan orang, puasa sebulan, raya pun sebulan lah ye dak? Haha. Whatever it is, hope you guys enjoy your raya mood.

Now, i feel like writing, actually..lama punya cerita but when i create this blog, my intention to write any good or bad memory here so yeah, tak kisah lah lama punya cerita atau tidak. Lagipun who cares, siapa je yang baca blog terabai ni sekarang. Haha

So, 3rd August haritu, result for UiTM student keluar, and to be honest, tak tertunggu tunggu langsung like i used to for past three semester. Selalunya, around pukul 4 baru masuk emel so tak kisah la kan, plan nak tunggu bila sahur nanti. Tapi at the moment nak tidur tu tetibe punya macam emel masuk dekat phone, perghh gila cuak cakap kauu. Sebab macam tak disangka-disangka,

Honestly, i am freaked out to see the results because memang ada paper yang susah nak mati. And for the few last paper aku tak study sangat pun. After finished my third paper dapat tau yang abah aku sakit,masuk hospital kena heart attack and mild stroke. Hati anak mana yang tenang kalau dengar ayah sakit macam tu kan, nak balik rumah pun my mom tak bagi since ada paper lusa tu.Habis je paper second last tu memang terus balik shoot pergi hospital terus. Alhamdulillah next paper gap one week so dapatlah jaga abah kat hospital.

Paper last tu nasibla membaca je and dapat la jugak sambil-sambil menunggu abah kat hospital tu. Tapi study apa la sangat setakat baca sekali lalu je. Hahahah. So, bila cek result tu memang first glance terus tengok column Lulus tu semua Lulus ke tak. Haha. Bila tengok semua lulus tu memang bersyukur. Then tengok pointer memula macam kecewa jugaklaa sebab salah tengok. Pergi tengok yang cgpa, memang quite low la sebab last semester terukk. Hahahah.

Pastu bila belek betul-betul result tu, Alhamdulillah. Rasa nak menjerit and kejut mama abah dalam bilik tu share. Haha. Sedangkan time tu dah pukul 2 lebih. Gila la kann. Terus buat sujud syukur. I always wanted this before tapi tak dapat and almost giveup nak struggle gila-gila when it comes to final exam. But i guess, it just not my rezeki yet untuk dapat apa yang kita nak kan. Allah tu Maha kaya, dia akan tunaikan jugak keinginan kita cuma taktau cepat atau lambat. Alhamdulillah

Im just an average student, so bila dapat result yang baik macam ni memang tersangat bersyukur. Mungkin pada orang lain biasa je, but for me this is one of my biggest achievement. Bukan senang woii degree ni. Tsk tsk. 

Senyum sampai telinga :')
So, one of my dream list can be cancelled off la. :) However, this makes me more pressure la for next sem. Sobs sobs. InsyaAllah teruskan momentum macam semester ni insyaAllah can do better kan?

p/s : Benarlah janji Allah, jika kita dekatkan diri dengan Allah SWT maka Dia akan dekat dengan kita. Alhamdulillah :)

Comments

Popular Posts