Reckless driver?

Hello,

Khamis lepas berlaku kejadian yang tidak disangka sangka which is accident kereta. I think i really got no luck while drive my car. Tak aku yang langgar orang, orang yang laggar aku. Tsk. Kereta aku dah macam cekodok basi pun ada. Or, am i a reckless driver? Maybe sometimes, hahaha but this time memang bukan salah aku pun. Cehh

Di pagi yang sejuk dingin, adik kejut suruh hantar dia pergi sekolah sebab hujan. Alang alang hantar dia tu pergi lah beli breakfast sekali. So setel semua, balik la dengan senang hati nya. Nak balik rumah ni memang kene u-turn kat satu jalan yang sibuk. Since, jalan tu memang sibuk gila lagi lagi pagi orang nak pergi kerja la, hantar anak pergi sekolah la, aku pun pusing la dekat tempat yang lebih jauh. Konon nya macam extra precaution la kan. Takut la jugak, dengan hujan nya, takut kenangan lalu berulang semula.

Dengan senang lenangnya aku drive sambil balik rumah tetibe nampak kereta meluru ke arah aku. Memang terus pusing stereng ke kiri. Alhamdulillah sangat takde kereta dari belakang. Memang terkejut sangat sebab macam tetibe sangat kena langgar. Sakit tu takyah cakap la, sempat brek terus tak gerak-gerak tepi jalan tu. Tergamam la jugak dalam 2 3 minit, taktau nak buat apa. Tengok cermin depannya retak, dengan pintu takleh bukak.

Keluar-keluar tengok kereta lagi satu teruk gila, and dorang semua dah keluar. Mak orang yang melanggar tu macam terkejut sangat. Baru nak tanya diorang okay ke tak, aku dah kena ``nasihat`` dengan mak orang tu. Cakap anak dia dah bagi signal nak masuk simpang, tapi maybe aku laju sangat sampai tak nampak and terus langgar. Seriously?? Aku jalan besar kot, kau nak masuk simpang. Pftt. Takyah tengok pun tau semua kereta kat situ bagi signal.Aku pulak disalahkan. Lagi-lagi bila kereta aku tak seteruk kereta dia. Takpela diamkan je. Nasib baik ramai yang menolong tolak kereta ke tepi sebab menghalang lalulintas.
Kereta ku yang di bawah. Preve vs waja

Setel-setel ambil gambar semua pergi report polis. Nasib baik ramai yang membantu, so alhamdulillah la okay. Lepas tuu aku suffer sebab sakit seluruh badan sebab hentakan. Memula sakit sebelah kanan. Keesokan harinyaa kiri kanan sakit. Tsk tsk. Dah kena berurut pulak bagi okay. Waaa. Ini dinamakan, kereta rosak, badan sakit hati pun sakit. Haiyaa.

Harapnya, kereta dalam bengkel tu cepat la eloknya. Lagi 2 minggu je nak balik shah alam dah start semester baru. Haihhh :( Tapi actually, kita dah berhati-hati mcam mana sekali pun, kalau benda dah nak jadi, jadi jugak kan. Everything happen for a reason. And i stronglyu believe ada sebab kenapa jadi.

Comments

Ninie said…
kereta bpk aku pun penah kena. camni la citenye. org kat jln besar nak jalan, die pun gelojoh nak jln dulu. g report, padan muka dia yg salah. eee.. btw hati2 wey lps ni. aku dah surrender bwk kete. takut tak memasal pdhal mana pnh accident ke apa. hee salute mya sbb berani!
wanie said…
ni yg kt area kuis tu ea...kalo kt area situ, kite pun takut nak masuk simpang masuk pasar mlm. hahaha scaryyyy sbb keta laju tak henti2..teruk giler preve tu kene! keta baru lak tu...

kite dh berhati2 dh, tapi malang tak berbau kan..sabar ye mira..
luvly mya said…
anis : kann, kalau ikut tak rasa nak marah pun sebab jalan tu memang busy gila, tapi dah salahkan aku pulak sakit gak hatii. wakakka. tula, aku ni brapa kali. nak giveup drive tak boleh gak, haha
luvly mya said…
wanie : ni yang dekat simpang nak masuk sekolah agama tu, kita sendiri tak berani nak masuk simpang, selalu pusing dekat kuis sebab ada traffic light, hihi. kereta dia teruk laa, tulah, dah berhati hati sangat pun, benda dah nak jadi kan,

Popular Posts