Egg puff : First attempt

Selamat berhujung minggu buat semuaa. Panjang sikit weekend kali ni eh. Hihi. Bila dekat rumah memang gatal je tangan nak membaking. Makan tak berapa sangat,tapi suka. Lagi lagi kalau mencuba benda baru. Benda yang tak pernah buat tu lagi la menggilinting nk try. Hiks. Tapi takpela kan dari takde benda lain nk buat. Alhamdulillah la pulak setiap kali buat tu jadi. Rasa pun alhamdulillah sedap. Ecehh

So kali ni kite buat egg puff. Hah egg puff, apeteww? Haa egg puff ni ala ala egg tart la tapi kali ni buat tak guna shell tart tu. First because it is a lot easier and suka lagi kot makan puff ni. Rasa dia crunchy and takla muak sangat. Lagipun shell tart tu susah skit cara nak buat dia. So aku yang rajin tak rajin ni haruslah cari jalan yang lebih senang dan praktikal maka terhasil lah egg puff. Hee

Anyway,puff punya doh tu pun beli je kat kedai bakery. Tak ke memang sonang koje kalau ghupe itu. Hee. Saja je beli sebab nak try try since egg tart is my mom favourite. Mama la beli barang barang semua and suruh aku buat. Senang yang amatt nak buat dia. Gelek gelek doh pastu isi fillang masuk oven, tadaaa siap dah. Dahlah mudah,cepat dan sedap! Ituu yang paling penting kan.

Tak sampai 2 3 jam pun dah dapat 50 biji. Hee bolehla buat lagi next time. And for first attempt boleh dikatakan egg puff kali ni daebak! Heee

Siapa siapa yang suka makan egg tart tu boleh try try makan or buat egg puff ni pulak. Yummeyhh :p

Comments

Popular Posts