Let's Zumba di pagi Sabtu

Dah sebulan since aku join kelas zumba kat rumah ni. In order to get fit and skimmer haruslah mengorban masa, tenaga dan peluh. Hahahaa. Untuk bayaran RM50 sebulan sangatlah berbaloi rasanya. Seminggu tiga kali so kalau aku skip sekali sekala pun it is still affordable. Hahahaha. Setakat ni tak nampak sangat lagi lah hasilnya, berat adalah turun tapi tak mendadak. At least berpeluh la jugak kan.

Dalam group whatsapp zumba (siap ada whatsapp group kauu) hahahah share pasal ada program zumba dekat Dataran Gemilang, Putrajaya harini. Ada geng nak pergi sekali boleh la gagahkan diri. Kalau sorang-sorang hmm rasa nya tak pergi dah kot. Hihi. Yelah di hari sabtu pagi ni patut qada tido ke apa kan. Tapi demi misi kurus ku gagahkan diri ini. 

Too bad sampai lambat sikit je dah tak dapat baju free, tapi kit zumba dia not bad jugak la. Pendaftaran start pukul 8.30 tu yang ingat dah sampai awal. Rupanya, ada yang lagi awal. Dah daftar lepak-lepak tepi stage sementara tunggu zumba start. Aku sempat breakfast yogurt je. Breakfast on the go, kalau tak breakfast mau ada yang pengsan nanti.


Not bad kan the free gift

Dalam pukul 9.30 macam tu baru start. Diorang bagi laluan la dekat yang masih mendaftar tu. Takdela ketinggalan sangat bila nak berzumba nanti. Zin harini adalah Puan Dora Dee. Pergh umur 41 dah tapi fit dia takyah cakap la kan. Ahkakkk yang semput, Tapi memang best sangat and lagu dia pendek-pendek pastu stop. Takde lah rasa tersiksa sangat nak tunggu habis satu lagu. Macam kat kelas zumba aku nak tunggu habis satu lagu adoii mencungap oi. 




Setelah hampir dua jam berzumba dan peluh pun dah bukan nya macam peluh dah, kalah air terjun. Bau masing-masing takyah cakap la kan. Bau diri sendiri pun tak rela. HAhahah. Nasib baik pakai baju yang serap peluh so t-shirt takdela basah. Lepas zumba habis ada lucky draw pulak. As usual, I never lucky dalam benda-benda lucky draw ni. Nombor aku 576 yang dapat hadiah 575. Hahahaha. Too bad. 



Ada jugak food truck and booth-booth yang menjual barang. Tapi sebab busuk tak koser nak meronda tengok. Habis tu pun dalam pukul 11 lebih matahari tengah mencanak atas kepala. Panasss. Sempat beli takoyaki and air dalam paper bag je. Saja nak fit in the trend gitew. HAHAHAH



Walaupun penat tak sangga orang kedah habaq, I would definitely join this kind of event again. Starting to  get myself involve into fitness. HAhaha

Comments

Popular Posts